top of page
  • Foto van schrijverJonathan

Vincent Bierinckx debuteert in marathon met toptijd

Na een lange zoektocht naar wedstrijden, trok Vincent Bierinckx op zondag 2 mei naar Genève om deel te nemen aan de elite-race van de 'Harmony Genève Marathon for Unicef'.


Samen met 14 andere deelnemers ging hij om 7u 's ochtends van start om een strook van 4km langs het meer 6 keer op en af te lopen. Met een richttempo van 3'17" per kilometer liep Vincent 30 kilometer met een goed gevoel. Nadien had hij nog enkele lastige kilometers voor de boeg. Vincent hield vol en kwam als 8e na 2u19'54" over de finishlijn.


Een echte toptijd, nog meer met de omstandigheden die erbij hoorden: onzekere voorbereiding, debuut, weinig deelnemers, ... Het clubrecord van Dirk Veris uit 1988 (2u16'04") is niet meer veilig de komende jaren.


Proficiat!


72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een clubrecord en top-10 plaatsen

Juist voor de start van de zomervakantie heeft Ward De Vos nog een clubrecord verbeterd op een minder traditioneel nummer. Met 1'29"1 verbeterde hij het record op de 600m bij de scholieren. In de laat

Clubrecords aan de lopende band!

Nu de temperatuur in de hoogte gaat stijgt ook de prestatiecurve van onze atleten. Op een meeting in Ciney zette cadet Wout Schepens een stevig clubrecord neer op de 1500m. Met 4'01"59 staat Wout reed

bottom of page