top of page
  • Herman

Europees Kampioenschap U23:Zilver en Brons voor Kobe Vleminckx !

Kobe Vleminckx kwam gelauwerd terug van de Europese kampioenschappen U23.

In het Zweedse Gavle won Kobe zilver op de 200m en met het team van de 4x100 behaalde hij een bronzen medaille.

Kobe doorstond zeer goed de snel opeenvolgende wedstrijden. In de reeksen van de 200m realiseerde hij de zesde tijd(20"96). De halve finale was al goed voor de derde tijd(21"03) van de 24 atleten. In de finale deed hij het nog één plaats beter en behaalde met 21"04 de zilveren medaille.

Op de laatste dag volgden nog de reeksen en finale van de 4x100. Het Nationale team, met Kobe in de ploeg, legde beslag op de derde plaats.

Meldenswaard: In 2003 behaalde Kobe's trainer, Kristof Beyens, eveneens een bronzen medaille op de 4x100 tijdens de Europese kampioenschappen U23 in Polen.