• Herman

15de STESSENS 1 mei meeting: Jef VERMEIREN springt over 2m24 !

Voor de '15de Stessens 1 mei meeting' waren er 580 atleten ingeschreven.

Deze zorgden weer voor een hoogstaande atletiekdag op Sport Vlaanderen.

Ook de ACHL-atleten kwamen opvallend goed voor de dag in de Aller Categorieën wedstrijden.

Zo won Jef Vermeiren het hoogspringen met zijn beste outdoorprestatie van 2m24.

Dit is de zesde prestatie allertijden in België.

Het is tevens een nieuw clubrecord. Het vorige stond op zijn naam met 2m21.

(indoor ging hij de voorbije winter ook reeds over 2m27)

Jef won ook nog overtuigend het verspringen met een nieuw persoonlijk record van 6m97 (4e allertijden bij ACHL).

De 100m bij de dames was een volledig ACHL podium.

De overwinning ging naar Emma Verhulst in een tijd van 12"13. Zij ging Lauryn Adewoye vooraf, die 12"28 nodig had. Met deze tijden komen Emma en Lauryn op een respectievelijke tweede en derde plaats allertijden bij ACHL.

De derde plaats was voor Julie Vermonden in 12"35.

Julie werd ook nog tweede in het verspringen met 5m53

Bij de mannen op de 100m was er een derde plaats voor Brent De Pauw in 11"10.

Op de 300m werd Emma Verhulst tweede met een nieuw clubrecord. (39"46 tegenover 39"80 van Anne-Sophie Bremans)

Bij de mannen ging de overwinning naar Tijs Bruyns voor Matthias Van Gestel.

Hun tijden lagen dicht bij elkaar (34"65 en 34"69). Deze betekenen een 4e en 5e plaats allertijden bij ACHL.

Sofie Van Accom liep een sterke 3000m. Dat werd beloond met een tweede plaats in 9'21"84.

Elise Helsen zette een mooie serie neer in het kogelstoten. Met 13m36 legde ze beslag op de tweede plaats.

Tenslotte behaalde ook cadet Fien Hannes nog een podiumplaats plaats bij de 'aller categorieën wedstrijden'. Fien werd derde in het hoogspringen met 1m60.

In het voor- en nevenprogramma mochten we nog twee clubrecords noteren.

Op de 80m bij de miniemen verbeterde Marie-Lou Helsen zich tot 10"38. Haar vorig record bedroeg 10"39.

Bij de AMH noteren we een nieuw record op de 100m voor Sven Vissers in 13"25.